Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавяне на ASR/VDC?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавяне на ASR/VDC?

Здравейте колеги,
    Алфата си я закупих без тези системи (бутона липсва).
    Възможно ли е въобще да ги добавя като ги закупя от моргата или нови от някъде и какво точно трябва да купя?

Като за начало намерих това http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO...-/291471494557
    Last edited by 2fast4you; d.m.y г., 17:50.
    Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
    Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Това е система вързана с ABS-а. Ще ти трябват и датчиците по колелетата, които "гледат" кое колело, колко оборота прави. Все си мисля, че ще има и някакъв контролен модул... ама колегите дето се занимават с това ще кажат по-подробно. Честно казано доста скъпо и трудоемко начинание ми се вижда.
    Alfa Romeo 159, 1,9JTS EX

Comment

Мисля, че това би било едно доста сложно занимание.
      На първо място не е ясно дали има окабеляване изобщо.
      Трябва да се види и компютъра на АБС-а какъв е, може би и той ще иска смяна или поне препрограмиране. Едва ли ще трябва да се слагат датчици на колелата, защото вероятно колата си има АБС, но не е ясно помпата същатата ли е и т.н.
      Вероятно е друга, по-проста и евтина, изначе защо биха ги продавали без това. Ако компютъра и помпата са еднакви, ще си е серийно - разликата е в едни копчета...

Няма невъзможни неща, но ще иска много четене и ровене. Аз поне не знам някой да е правил такова нещо. Доста по-сложно ще е от слагането на едно лостче за круиз-контрол и активирането му от компютъра.
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Благодаря!
        Ще поразпитам из сервизи които се занимават с италианки да видим какво ще ми кажат.
        Alfa Romeo GTV - 1.8 - 144hp TS
        Alfa Romeo 159 - 1.9 - 160hp JTS

Comment

Централа на АБС-а
          Датчик за ъгъла на волана
          Датчик за странично ускорение
          Датчик за акселерометрично ускорение
          Нов софтуер за боди компа,за да могат всикчите тези неща да комуникират...............

Окабеляването за повечето неща,съм сигурен че го няма.......при 159 са го измислили как да го правят,а именно целия вътрешен сноп на колата е различен,затова няма 159 без круиз,която да има букса под волана,кабелите свършват в краката на пасажера,в колонката !!!!!

Това е общо взето,като цяло е напълно безмислено начинание,
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
          X